2013. október 25., péntek

Második turnus- 5.nap



Kedves Olvasók!

Ma elég korán keltünk. Reggelire roppanós virsli volt és kifli (Zsolti feltalálta a hot-dogot). Szokásos reggeli dolgaink után jött a kisbusz és elmentünk Ballószögre, a fürdőbe (30-40 perc utazás). Egy idősek otthonának a részeként van egy wellness fürdő, csodálatosan szép volt (Zsolti szerint Tündérország). Három lány és Kati közben kint sétálgattak, divat-fotókat készítettek egymásról és napfürdőztek. Nagyon meleg volt és a nap szinte égetett. A fürdőzők huncutkodtak (nem tudom mit takar, Zsolti mondta... ;) , pezsgő fürdőztek, szaunáztak, és a többi. Fürdés után együtt megebédeltünk ott az idősek otthonában (ami egyébként olyan, mint egy luxus-villa, a kint maradtakat körbevezették). Zöldségleves volt, utána fasírt és petrezselymes krumpli. A visszaúton énekeltünk a buszban, már nagyon összekovácsolódtunk. Miután visszaértünk, a segítők kidőltek (én nem tudom mi van velük….), a többiek fent voltak a padláson, a szivacsokon közösen csendes- pihenőztek. Zsóka szegény rosszat álmodott :( .   Társadalmi ismereteken arról volt szó, hogy egy háztartásban mire megy el a pénz, hogy hogyan lehet spórolni és környezet tudatosan élni, valamint hogy hogyan fizetünk (a sárga csekk, bankkártya, stb.). Albin és Dani voltak a leglelkesebbek (bár Daninak nem igazán tudtunk újat mondani), de a többiek is biztosan tanultak belőle.
A délutáni munkára nagyon nehezen szedtük össze magunkat, eléggé szét van esve a társaság, szerintem fáradtak vagyunk mind. Márkó az állatgondozás közben folyton riszálta magát munka közben, ezen mindenki jót szórakozott.
A konyhások takarítás után szalvétát hajtogattak, tojás krémet készítettek és paradicsomot vágtak (közben matematikai ismereteiket is bővítették a fél, meg a negyed fogalmával).

Az estéről a képeket ma már nem tesszük fel, mert nagyon sokára nyúlt az esti program (érdekes módon senki nem volt fáradt, elég nehéz volt leállítani a partyt...). Volt vacsi, szülinapozás, névnapozás (tortát kapott Kriszti és Blanka is, Kriszti nagyon meghatódott). A nap dolgozója ma 4 ember lett: Zsolti, Rita, Dominika és Dani. Megkapta mindenki a fizetését, megbeszéltük a programot  kicsit terveztük a nyílt napot és közkívánatra buliiii!! A fiatalok már egész nap gyűjtögették a számokat, amire táncolni szeretnének.
Most már mindenki zuhanyzik és alvás!

A mai névnaposunk, Blanka!!!


A mai szülinaposunk, Kriszti!!


Tündérország:


Hoppá, egy sellő!





A kint maradt gyönyörű lányok, a természetben:


Gyönyörű 1: 

Bolondság Csaba bácsival:

 Gyönyörű 2:


Gyönyörű 3:


Ebéd, amiből még Rita is eszik:


Ebéd:


A szerelem csodákra képes. Sanyának a fő motiváció mindenhez:


Társadalmi ismeretek:


Csendes pihenő:


Társadalmi ismeretek:



Blanka kikapta a vasvillát Márkó kezéből, mikor komolytalan volt:


Készül a vacsi:


A szalvétahajtogató:


A szalvétahajtogató:



Holnap újra jelentkezünk!!
Addig is mindenkinek minden jót!!

 (ez a blog bejegyzés majdnem 5 órán keresztül készült...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése