2013. október 22., kedd

Második turnus- 2. nap



(A mai blogot 3 bloggerünk írja, korábban a megszokottnál: Zsolti-juhászblogger, Danikirály és Kati (Zsolti szerint Tündérblogger, Dani szerint Főnökasszony).

Reggel beindult az indulamandula (Zsolti). Szalámit, sajtkrémet reggeliztünk. Befizettük a pénzeket, tanuljuk az összegeket, pénzhasználatot (Kati). Reggeli után munkába indultunk, mint a rendes dolgozó szakember (Zsolti). Állatgondozás, kertgondozás és konyha. Erről majd a képek beszélnek. A konyhások finom almás pitével leptek meg bennünket, az állatok mind jóllaktak és a tobozokat is jól összeszedtük (Kati). A konyhában Margit nénivel voltunk, az állatok szakértője Csaba, a kertben meg Gizi néni irányított minket. Ők egész nap velünk vannak egyébként, nagyon szeretjük őket (Kati). Az ebédre is nagyon finomakat kaptunk, a többség lebbencs levest és krumplipürét rántott májjal (állítólag a krumplipüre sós volt), de a máj fincsi volt (Márkó szerint nem). Én meg kaptam finom rizsát hozzá (Dani). Azon kívül elfogyasztottuk az almáspite egy részét. A délutáni programok nagyon változatosak voltak (Dani). Volt társadalomismeret, ahol a munkáról beszélgettünk általában és utána kézműves szakkör volt, ahol csuhé virágot készítettünk és a bátrabbak babát is. Volt kint a tv-től egy videofelvevő is (Dani). Sok képet a képeink közül Dani készített. Ő a másodfotós. Zsolti meg blogírótárs. Márkó a szülinapos. Panni lovagol holnap. És mindenki más is. Kati nevű lovat fognak hozni, mert állítólag ő a legjobb teherbíró. :)  Pont, mint a mi Katink (Dani).
 Megbeszéltük a holnapi programot, lovagolni, meg íjászkodni fogunk, fizetést kapott mindenki és levontuk a mai nap következtetéseit.

 A bloggerekről készítette a harmadik blogger:

 A konyhások csocsóztak, míg száradt a felmosott padló:


 Kézműves csuhé


 Tobozgyűjtés:
 Konyhaszolgálat:

 Etetés:
 Itatás:
 Talicskázás:
 Sepregetés:
 Sanya megpakolva tobozzal:

 Tobozgyűjtés:
 Társadalomismeret:

Kukoricadarálás közben:





Este megünnepeltük Márkót és Zsókát tortával.



A nap dolgozója Panni, Albin és Panka lettek, énekeltünk nekik, Albin nekünk énekelt.


 Ma is nagyon szép, teljes napunk volt!

Jó éjszakát mindenkinek!!

1 megjegyzés:

  1. Kati a lónak akkor Nyihahaaaa:)!
    Köszönjük a fotókat .S amint észre vettem a Nikik jó talicskások:)
    Szép holnapot a dolgozóknak!!
    Niki és Anita

    VálaszTörlés