2015. szeptember 26., szombat

2015 szeptember 25. Fészekhagyó életmód tábor 5. nap

Kedves Olvasók!

[Megjelenik egy nap késéssel, nem volt netünk a tanyán]

Fölkeltünk és esett az eső.

Reggeliztünk, rendberaktuk a szobát és megbeszéltük, hogy mi fog történni az iskolában. Beültünk a buszba és elmentünk Kunadacsra az iskolába. Az iskolában bementünk osztályokba.

Zsolesz: a nagyoknál voltunk, elmeséltük hogy honnan jöttünk, beszélgettünk velük és játszottunk velünk sok vidám meg más dolgokról, aztán átcammogtunk a sportcsarnokba, ahol sportnap volt, engem a nagylányok huncutkáltak hogy beálljak.

Niki: A mi nénink Eszter néni volt és énekeltünk vele.

Utána hazajöttünk és a pénzről beszélgettünk, hogy mi mennyibe kerül, miközben a másik csoport gyümölcssalátát csinált. Volt benne szőlő, banán, barack, alma.

Utána felmentünk beszélgetni a munkáról és a lakásról, aztán lejöttünk, rendet csináltunk, megfürödtünk és most itt vagyunk. És jó volt az iskolában! Krisztinek új barátnője van.

Jakabnak, Lizinek, Esztinek és Istvánnak (akik vacsorára érkeztek) elmeséltük, hogy most fogunk kapni 4500 forintot, mert dolgozunk, és reggel be kell fizetni 4000 forintot rezsire (1000 Ft), szállásra, 1500 a kaja és 500 forint az adó. 500 forintunk marad, amit el tudunk tenni zsebpénznek és el tudunk költeni. Írtunk munkaszerződést is, amit Jakab és Lizi holnap fognak aláírni. Most szavazunk megint a nap dolgozójára, közben fizetésosztás, aztán éneklünk a nap dolgozójának. 

ÜZENETEK:

Blanka: Voltam másik iskolában, kis labdával labdáztunk!

Zsóka: Kedves Szüleim! Nagyon jól éreztem ma magam, ugyanis voltam iskolában képzeljétek el, ahol megtanultunk ismerkedni és játékokat tanítani a gyerekeknek, meg sportnapon is résztvettünk. Aztán volt a kedvenc ebédem, csirkepaprikás krumplival és utána volt a csendespihenő, ma jól éreztem magam, ennyi.

Niki: Kedves Anya! Sokat gondolok rád, üdvözöl téged a Betti, a Csabi bácsi meg én is. És Fifi cicát látni akarja a Csaba bácsi, hozzad le. Imádlak titeket, Papa-Mamát kérdezd meg, hogy jönnek-e jövő vasárnap. Hiányzol nagyon!

Petra: Anya, Apa, jó volt a suli, voltak játékok, hiányzol anyuci, biztos hiányzom anyának!

Nonó: Kati keresztmamának megírtam a képeslapot, remélem minél hamarabb megérkezik és sokszor mindenkit puszilok és Nagypapát kérdezzétek meg, hogy hogy van, jóéjt, vasárnap jövök és jó éjszakát.

Zsolesz: Én a kunadacsi lányoknak üzenem, hogy a Bond fiúk azt üzenik, hogy nemsokára visszatérek és két Bond leányzót elviszek, és a többi Bond lány meg vigyázzon magára!

Panni: Kunadacsi iskolában voltunk, hetedik osztályban voltunk, volt játék, volt buli, elmentünk játszani kidobót, utána volt itthon vacsora, sok puszit küldök mindenkinek.

P. Kriszti: Mindenkinek óriási nagy ölelést küldök, sokat gondolok rátok, Isten áldását kérem rátok és nagyon jó volt ma az iskolában és nagyon hiányoztok. (puszidobás)

Lizi: Kedves Anya, kedves Beki kérek ajándékot az ágyamra és az asztalomra (otthon) és jól megy minden, ahogy a terv szerint alakult, remélem meglesz az, amit kértem. Sziasztok!

Jakab: Kedves Péter! Elhoztam a tusfürdőt és holnap már dolgozni fogok, köszönöm, jól érzem magam!

Jaj, most vettük észre, hogy Szabi kommentelt!!! Üdvrialgás! Azt üzenjük Szabinak, hogy szeretjük, imádjuk és hogy hiányzik <3

..ééés most következik a Fészekhagyó tábor ötödik napjának eredményhirdetése….a mai nap dolgozója nem más…(lábdobogás)…a Blanka („nem semmi!”, ahogy mondja!).  Niki javaslatára az „Újra itt van” című dalt kérte magának.


Tegnap nem volt K. Krisztinek éneklés, mert dolga akadt, valami szerelmes dalt szeretne. Lizi a „No women no cry”-t javasolja neki, de végül a „Tavaszi szél”-re esett a válasz, énekléssel búcsúztatjuk a napot.


hallgatjuk a sportnap játékszabályait a kunadacsi iskolában


néhányan beálltunk a fogócskába

ismerkedés

érintős játék



kispad

az első Fészekhagyós turnus csapatá(nak nagy része) a Strázsa tanya segítőivel együtt

az első turnus csapata

a nagyobb fészekhagyó szárnyai alá veszi a hétvégére érkezett szárnypróbálgatókat

pizsamabuli

pizsamabuli, friss ropogós fizetés, frissen érkezett Eszterrel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése